Gasten om u tegen te zeggen!

DSCF4415.JPG
DSCF4411.JPG
DSCF4416.JPG

De gastenlijst op tijdens Apéro Poëzie was niet mis.

Op 29 juli was Daniël Termont, burgemeester van Gent, van de partij. Hij vertelde over zijn fascinatie voor de Chileense dichter Pablo Neruda en nodigde Hagar Peeters, auteur van de bejubelde roman Malva over Pablo Neruda's dochter, uit op het poëzieaperitief.

Ineke Riem, auteur van de bundel met de toepasselijke naam Alle zeeën zijn geduldig, zorgde voor poëzie over de zee.

Op zondag 31 juli was acteur Josse De Pauw de centrale gast. Hij presenteert de veel gelauwerde Nederlandse auteur en dichter Tonnus Oosterhoff. De Pauw is vooral gefascineerd door Oosterhoff omdat die in zijn werk de grenzen van de taal aftast.

Eva Cox, auteur van de bundels Pritt.Stift.Lippe en Een twee drie ten dans las gloednieuwe gedichten voor.

DSCF4443.JPG
DSCF4531[1].JPG
DSCF4524[1].JPG

Hoog bezoek op Apéro Poëzie op 3 augustus. Niemand minder dan de voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy deelde het podium met Gwij Mandelinck. Van Rompuy, die zelf ook regelmatig haiku's schrijft en de dichter Gwij Mandelinck kennen elkaar al erg lang. Het werd dan ook een gemoedelijke babbel over gedichten, de Poëziezomers in Watou en het poëtisch gehalte van de internationale politiek.

Winnares van de Herman de Coninck Debuutprijs 2016, Charlotte Van den Broeck, las voor uit eigen werk.

De vierde en laatste sessie van Apéro Poëzie 2016 was voorbehouden voor Tom Lanoye, romancier, toneelauteur, polemist en dichter. Hij hield een warm pleidooi voor de poëzie van Paul Snoek. Behalve Lanoyes voorliefde voor het werk van Snoek, delen beide heren ook een stukje geschiedenis. Ze kregen immers allebei les van priester-dichter Anton van Wilderode in het Klein-Seminarie in Sint-Niklaas.

Yannick Dangre las voor uit zijn nieuwe dichtbundel in wording.

ApéroP 4.jpg