Apéro Poëzie op Theater Aan Zee 2018

Het poëzieprogramma Apéro Poëzie, dat voor het eerst in 2016 werd gepresenteerd op TAZ, werd in 2018 geprogrammeerd in vijf afleveringen. Op dat poëzieaperitief brengt een bekende poëzielezer een dichter mee, en wordt er telkens nieuw poëzietalent uitgenodigd. Carl De Strycker, directeur van Poëziecentrum en hoofdredacteur van Poëziekrant, gaat met hen in gesprek over de verzen die hun leven veranderd hebben en over wat poëzie voor hen betekent. Dit jaar wordt er tijdens Apéro Poëzie voor de tweede keer de Poëziedebuutprijs Aan Zee uitgereikt, een initiatief van PoëziecentrumdeAuteurs en Theater Aan Zee, met dank aan Vrijstaat O.

In Apéro Poëzie wordt niet alleen gepraat over poëzie, maar worden gedichten ook gelezen, getoond, live getekend en gezongen! In elke aflevering is er ook plaats voor een poëziedebutant. Dat is telkens een van de genomineerden van de Poëziedebuutprijs Aan ZeeOp elk aperitief bracht Ahmed Roni samen met een bevriende muzikanten etnisch-Koerdische muziek in het programma.

In deze online tentoonstelling op Paukeslag kan je nagenieten van het programma.

Start tentoontelling

Inhoud


Credits

Apéro Poëzie is een programma van Poëziecentrum in samenwerking met deAuteurs en Theater Aan Zee, met de steun van KAAP| Vrijstaat O