Een ander liedje ..., Stefaan van den Bremt op muziek en op de planken

LP Bommerskonten - Vuile Mong & Vieze Gasten
Affiche Ademar, het Vlaamse wonderkind

Aansluitend bij zijn sociaal engagement was Stefaan van den Bremt ook actef als producent van theater- en cabaretteksten voor de sociaal-culturele vormingsgezelschappen De Mannen van den Dam - Internationale Nieuwe Scène en Vuile Mong & Vieze Gasten. Voor Vuile Mong werkte hij onder andere mee aan de voorstellingen Ademar, het Vlaamse Wonderkind (1977) en Bommerskonten (1978).

Van den Bremts teksten werden niet enkel gebruik in het vormingstheater. Verschillende ervan werden ook op muziek gezet voor de folkgroep Rum, onder meer voor de LP Gelukkig ma non troppo, waarvoor hij ondermeer het titelnummer leverde en de nummers 'Oude Jacob' en 'De Nomaden'.

Aan Dirk Van Esbroeck leverde hij het nummer ' Lied van welk verdriet' dat verscheen op de LP Van Esbroeck - Masondo & Sexteto al Sur.

LP Rum - Gelukkig ma non troppo
LP Van Esbroeck - Masondo & Sexteto al Sur

Behalve de teksten die hij in opdracht van anderen schreef, werden ook verschillende van zijn gedichten  op muziek gezet: Marc Michaël De Smet componeerde Tegenzang, een cyclus van 19 liederen (1997) uit de bundel Andere gedichten, voor sopraan een cello. Het Goeyvaerts Consort bewerkte teksten van Van den Bremt op muziek van André Laporte voor Stemmen uit het laagland (2000).

In oktober 2021 wordt een volledige cd met bewerkte gedichten van Stefaan van den Bremt voorgesteld. De toonzetting van Een ander liedje gebeurde door Marc Michaël De Smet. De teksten worden gezongen door Teike Vos. Hier kan je luisteren naar de gedichten 'Een ander liedje' en 'Ontmoetingen'.

  • Teike Vos zingt 'Een ander liedje', een gedicht van Stefaan van den Bremt
  • Teike Vos zingt 'Ontmoetingen', een gedicht van Stefaan van den Bremt
Teike Vos zingt 'Een ander liedje', een gedicht van Stefaan van den Bremt