terug

This is not a Script. Interview met Paul Bogaert

In het najaar van 2013 liep de programmareeks 'This is not a script', een samenwerking tussen Art Cinema OFFoff, Poëziecentrum en Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent (LUCA School of Arts). 'This is not a script' focuste op werken die enerzijds voortkomen uit andere manieren van filmen en schrijven, en anderzijds uitnodigen tot andere manieren van kijken en lezen.

Op maandag 18 november was er de tweede filmavond. Eerst werd de film 'Histoire de détective' van Charles Dekeukeleire geprojecteerd. Daarna volgden drie poëziefilms van de Vlaamse dichter Paul Bogaert (paulbogaert.be), en Paul Bogaert koos zelf om 'You and me' van de Duitser Karsten Krause te tonen. Na de films interviewde Tom Van Imschoot Paul Bogaert. Deze video is een opname van het interview, doorsneden fragmenten uit de poëziefilms.

Programma op 18 november 2013:
Charles Dekeukeleire, Histoire de détective, BE, 1929, 49', zwart-wit, stille film, 16mm, Franse tussentitels, begeleid door een opname van een compositie van Geert Callaert, uitgevoerd door het Hermes-ensemble
Paul Bogaert, Ik heb mijn man zo lief, BE, 2006, 1'26", kleur, stille film, digitale video
Paul Bogaert, Je liegt en je filtert, BE, 2006-2010, 2′53", zwart-wit, geluid, digitale video
Paul Bogaert, RECONSTRUCTIE, BE, 2012, 4'45", kleur, geluid, digitale video
Karsten Krause op een tekst van e.e. cummings, You and me, DE, 2009, 4', kleur, stereo, digitale video (gedigitaliseerde 8mm en super 8)

Type
bewegend beeld
Onderwerp
Paul Bogaert
Bewaarinstelling
Poëziecentrum
Datum van creatie
18.11.2013
Maker
Jan Peeters
Materiaal/Afmetingen
Duur: 34 min. 49 sec.
Taal
Nederlands
Locatie/Tijd
Locatie: Artcinema OFFoff
Rechten
Geen Creative Commons - Alle rechten voorbehouden
Tags
Artcinema OFFoff, LUCA School of Arts, Tom Van Imschoot