Turing Gedichtenwedstrijd

Wie schrijft het beste Nederlandstalige gedicht van het jaar? Dat is de inzet van de Turing Gedichtenwedstrijd, jaarlijks georganiseerd door de Turing Foundation in samenwerking met de Poëzieclub en Poëziecentrum Gent. De gedichtenwedstrijd werd gelanceerd in 2009 en brengt iedere editie weer duizenden dichters in Nederland en Vlaanderen in beweging. Gemiddeld worden er tienduizend gedichten per jaar ingezonden, door dichters van alle rangen en standen.

De winnaar ontvangt een hoofdprijs van € 10.000,- en de honderd beste gedichten worden vereeuwigd in een jaarlijkse bloemlezing, verzorgd door Uitgeverij Van Gennep. Naast geldelijk gewin biedt de wedstrijd ook kansen voor zowel amateurdichters als gevestigde dichters op een nieuw publiek, media-aandacht, optredens en interesse van uitgevers.

De dichtcompetitie maakt deel uit van de Poëzieweek die ieder jaar van start gaat op de laatste donderdag van januari. De prijsuitreiking van de Turing Gedichtenwedstrijd in de Stadsschouwburg Amsterdam vormt traditioneel de hekkensluiter van de Poëzieweek, gevolgd door het Gedichtenbal.

Meer informatie:
http://www.turinggedichtenwedstrijd.nl
https://www.facebook.com/turinggedichtenwedstrijd
https://twitter.com/dichtwedstrijd

Contactgegevens

Turing Gedichtenwedstrijd
Herengracht 514
1017 CC Amsterdam
Nederland

T +31 (0)20 520 00 10
E info@turinggedichtenwedstrijd.nl
W www.turinggedichtenwedstrijd.nl

Collecties van deze partner