Archief Anton Vlaskop

Het Archief Van Anton Vlaskop is het gecentraliseerd bij Bart Tettelin, de jongste zoon van Anton Vlaskop, pseudoniem van Arthur Tettelin-Lerno. Het literaire erfgoed van Anton Vlaskop, zowel zijn gedichten, tien dichtbundels, een familieroman, brieven, krantenartikelen, foto’s, geluidopnames, bijdragen aan tijdschriften en bloemlezingen of ander boeken, Nieuwjaar- , Kerst- of ander kaartjes worden verzameld, bewaard en ontsloten door het Archief van Anton Vlaskop.

Bezoekers kunnen via de literaire databank van het Archief Anton Vlaskop de reeds gedigitaliseerde collectie online bekijken, raadplegen en beluisteren.

Anton Vlaskop is een naam in het Waasland, maar zijn contacten met andere schrijvers als Gerard Walschap, Yvonne Waegemans, Marnix Gijsen, Anton Van Wilderode en de dichteressen Christina Guirlande, Johanna Kruit, Maria Tereecken, Maria Sesselle, Anne Dellart , Cecile Van Camp,… maken van hem meer dan een dichter voor het Waasland alleen. Het literaire werk van Anton Vlaskop hanteert de stijl van Guido Gezelle en deed Walschap bij het lezen van elk gedicht opspringen van vreugde, zodoende is hij een verrijking voor het ganse Nederlandstalig taalgebied.

Een virtuele tentoonstelling vertelt het verhaal van de dichter Anton Vlaskop van 1931, zijn geboortejaar, tot 2015, het jaar waarin een mini-expositie plaats vond in het Stedelijk museum te Lokeren.

Contactgegevens

Archief Anton Vlaskop
Hoogstraat 121
9160 Lokeren
België

T +32 (0)9 348 96 16
E archief.anton.vlaskop@gmail.com

Collecties van deze partner